Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Úspěchy střelců z Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Úspěchy střelců z Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 654

21.5.2013 • V minulých dnech se konaly dvě střelecké soutěže, na kterých se úpěšně prezentovala družstva i jednotlivci z Univerzity obrany.

11. května se konal 39. ročník mezinárodní střelecké soutěže „Pohár osvobození – Liberty Cup 2013“ ve Vojenském výcvikovém prostoru Dědice, kde za Univerzitu obrany reprezentovala dvě družstva ve složení - družstvo A: podplukovník Ing. Petr Eisenhammer, Mgr. Radek Nedoma , kapitán Ing. Zdeněk Hlávka , rotmistr Vladimír Zralý, družstvo B: svobodníci Josef Burget, Ivo Zerzánek, Michal Čapka a Marek Pavlacký.

Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách: střelba z pistole vz. 82 na přesnost (10 ran na nekrytě ležící figuru s kruhy, vzdálenost 25 m), bojová střelba z pistole vz. 82 (střelba 3x2 rány bez přebití, 3x redukovaný terč nekrytě ležící figura s kruhy, v maximálním časovém limitu 10 sekud, vzdálenost 20m), střelba ze samopalu vz. 58 na přesnost (10 ran vleže, 5 ran vstoje a 5 ran vkleče na nekrytě ležící figuru s kruhy, vzdálenost 100 m), hod granátem na 20 m do provizorního okna o rozměrech 1,3 x 1,3 m.

Letos naše družstvo A obsadilo slušné 7. místo a družstvo B 20. místo z celkových 34 družstev. I v jednotlivcích jsme nezůstali pozadu, 4. místo ve střelbě z pistole vybojoval svobodník Josef Burget a Mgr. Radek Nedoma obsadil 3. místo ve střelbě ze samopalu a poté získal i celkové vítězství jednotlivců součtem bodů ze všech čtyř disciplín.

17. května se v Prosiměřicích u Znojma konal 17. ročník přeboru ve střelbě ze služební zbraně smíšených tříčlenných družstev pořádaný Okresním ředitelstvím PČR Znojmo.

Ve tříčlenném družstvu musela být povinně jedna žena, a tak do Prosiměřic odjelo družstvo ve složení Mgr. Radek Nedoma , podplukovník Ing. Petr Eisenhammer a Bc. Eva Nejezchlebová Po třech nástřelných se soutěžilo 10 ranami na pistolový mezinárodní terč a 10 ranami na nekrytě ležící figuru s kruhy.

Ve velké konkurenci 36 družstev  naše družstvo dokázalo udržet nejlepší soustředění a odvezlo si cenné vítězství.


Autoři: Vladimír Zralý, Miroslav Kulíni, foto: Vladimír Bezděk, Miroslav Kulíni

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa