Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Většinu účastníků charitativního běhu tvořili studenti UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Většinu účastníků charitativního běhu tvořili studenti UO

Počet shlédnutí: 383

20.5.2013 • Ve dnech 17. a 18. května 2013 se ve sportovním areálu v Pisárkách konal první ročník dvacetičtyřhodinového charitativního běhu družstev s názvem „You Dream We Run“. Mezi běžci, kteří absolvovali první úsek štafetového běhu, byl i náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel. Dobročinnou akci významným způsobem podpořili studenti Univerzity obrany.

Na brněnském běhu „You Dream We Run“ (Ty sníš, my běháme), který je inspirován obdobnou akcí „Make A Wish“ konanou na Velitelství spojeneckých sil NATO v Evropě v belgickém Monsu, nejde ani tak o samotný sportovní výkon, ale o charitativní záměr, kdy na základě výtěžku s během spojené charitativní sbírky bude napomoženo splnění snu jednoho z dětí z autistické školy v Štolcově ulici v Brně.

„Jsem rád, že v dnešní nelehké době vůle pomoci někomu v nouzi nezaniká. Myslím si, že takovéto akce je potřebné podporovat. Rád se běhu zúčastním. Přeji tomuto projektu úspěch,“ řekl před startem náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel, který nad charitativním během převzal záštitu. Poté, v  doprovodu prorektora Univerzity obrany plukovníka gšt. Miloslava Bauera a ředitele KVV Brno plukovníka Luďka Laciny, uběhl několik atletických oválů na stadionu.

Dvacetičtyřhodinový charitativní běh družstev připravilo Krajské vojenské velitelství Brno ve spolupráci s ostatními brněnskými vojenskými útvary, především Univerzitou obrany. „O uspořádání této akce rozhodla myšlenka zkusit pomoci něčím konkrétním, neposílat jen anonymní dárcovskou esemesku nebo peníze na účet charity, ale při ukončení akce předat skutečný dárek, který představuje právě ten sen postiženého dítěte,“ uvedl ředitel Krajského vojenského velitelství Brno plukovník Luděk Lacina.

Družstva jednotlivých účastnických subjektů měla libovolný počet členů a každé družstvo muselo po dobu 24 hodin udržet štafetový kolík na atletickém ovále. Nejpočetnější zastoupení měli studenti Univerzity obrany, kteří vytvořili 5 družstev z 11 přihlášených. „Byla to pro nás výzva, kterou jsme přijali. A jsme tu,“ unisono prohlásili studenti z jednoho družstva UO. Zaběhat si přišel i děkan Fakulty vojenských technologií plukovník Libor Dražan.

Charitativní běh ve sportovním areálu Univerzity obrany byl také sportovně-společenským setkáním, jehož se účastnili především příslušníci Armády ČR, zaměstnanci resortu obrany a jejich rodinní příslušníci z brněnského regionu, kteří chtěli podpořit myšlenku charity. Akce měla bohatý doprovodný program, ve kterém vystoupili Ilona Csáková, Jiří Zonyga, Zděnek Junák, dále cimbálová muzika VUS Ondráš, DJ MalaaDana, Haera Clithus nebo taneční skupina Alma de danza. V noci se uskutečnila projekce letního kina například s filmy Noční motýl, Babovřesky, Tobruk. V sobotu dopoledne byl program zaměřen zejména na děti a moderoval ho Eduard Hrubeš.

 

Autor: Pavel Pazdera​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa