Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Družstvo Fakulty vojenského zdravotnictví obsadilo 2. místo na přeboru Ministerstva obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Družstvo Fakulty vojenského zdravotnictví obsadilo 2. místo na přeboru Ministerstva obrany

Počet shlédnutí: 423

16.5.2013 • Ve dnech 24. a 25. dubna 2013 proběhl v Praze tradiční přebor Ministerstva obrany ve fotbale, jedna z mnoha sportovních událostí, jíž se reprezentanti Univerzity obrany účastní. Družstvo Fakulty vojenského zdravotnictví bývá na tomto fotbalovém klání právem obávaným soupeřem.

Dokazují to výsledky z minulého období, kdy v podzimním přeboru MO v sálové kopané dosáhli fotbalisté na třetí místo a minulý rok celý turnaj vyhráli. Studenti mají možnost podle svých zájmů hrát futsal pravidelně v rámci volnočasových aktivit a na fakultní úrovni bojovat o vítězství v turnaji velitele školního praporu v sálové kopané. 

Tento rok se na hřišti sešlo 8 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Hrálo se dvakrát 15 minut podle pravidel Českomoravského fotbalového svazu. Tým FVZ UO v utkáních své skupiny jasně dominoval a po výsledcích 4:2 (Hradní stráž „A“), 4:1 (Vojenská střední škola v Moravské Třebové) a 6:2 (VÚ „8407“) celou skupinu vyhrál. Tímto výkonem si hráči vybojovali výhodnou pozici pro důležité čtvrtfinálové utkání, ve kterém s posledním týmem druhé skupiny nenechali nic náhodě a vyhráli 6:2 (Hradní stráž „B“).

V semifinále se mužstvu postavilo do cesty Velitelství vojenské policie Praha. Tento tým po celý turnaj podával velmi přesvědčivé výkony a vstup do utkání to jen potvrdil. Po chytře sehraném přímém kopu se ujali vedení. Přesto družstvo FVZ nesložilo zbraně. Během prvního poločasu zvrátilo vývoj zápasu na 3:1 a poté již otěže hry z rukou nepustili (5:3). Na tomto místě bych rád vyzdvihnul výkon desátníka Marka Fialy, který v průběhu turnaje nastřílel 9 gólů!

Ve finálovém utkání tým narazil na již dobře známého soupeře z Hradní stráže „A“, který neměl postup příliš jednoduchý (na penalty v obou utkáních). Zápas byl z počátku velmi vyrovnaný a opatrný, vše plně odpovídalo vážnosti klání. V nervózní atmosféře prvního poločasu byla rozhodující nenápadná střela „bodlem“ po rohovém kopu soupeře. Od té doby se hra zcela změnila. Soupeř hrál chytře podle svých možností a po vstřelení gólu se pouze soustředil na obranu tenkého vedení. Přes veškerou snahu se mužstvu FVZ nepodařilo vstřelit ani vyrovnávající branku a výsledek zápasu byl s konečným hvizdem sudího zpečetěn. Vítězi bylo pogratulováno a podle ohlasů po utkání se „medici z Hradce“ nemuseli za předvedený výkon stydět.

Na přebor do Prahy bylo pod vedením majora Martina Váchy vybráno 8 reprezentantů, studentů oborů Vojenské všeobecné lékařství a Zdravotnický záchranář, ve složení: rotmistr Pavel Skořepa, četař Petr Stodola, četař Jan Brixi, četař Marcel Mareš, desátník Marek Fiala, svobodník Václav Novotný, svobodník Adam Pásler, svobodník Sebastian Pluskal. Doufejme, že i na dalších turnajích budou hráči minimálně stejně odhodlaní ukázat Fakultu vojenského zdravotnictví Univerzity obrany a její studenty opět v tom nejlepším světle.

 

Autor: Pavel Skořepa​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa