Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Branný závod studentů Fakulty vojenského zdravotnictví

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Branný závod studentů Fakulty vojenského zdravotnictví

Počet shlédnutí: 34

16.5.2013 • V sobotu 20. dubna 2013 proběhl v Hradci Králové Branný závod, pořádaný studenty Fakulty vojenského zdravotnictví (FVZ) v Hradci Králové. Velitelem závodu byl svobodník Jakub Kupec a hlavními organizátory svobodníci Antonín Buršík a Jiří Kotek a četaři Matěj Kasal, Martin Kment, Tomáš Kučera, Pavel Smejkal a Daniel Thibaud.

Již osmiletá tradice zařadila Branný závod po bok mnoha jiných náročných outdoorových závodů, pořádaných po celé České republice. I letos se závodilo ve dvou kategoriích – normal a hard. V kategorii normal startovalo 15 čtyřčlenných družstev, ve kterých musela být alespoň jedna žena, a na které čekalo celkem 12 náročných disciplín, rozmístěných po celém Hradci Králové. V kategorii hard pak závodilo 20 družstev, pro které bylo připraveno 17 ještě náročnějších disciplín. Celkem tedy startovalo 140 závodníků, o které se staralo více než 30 pořadatelů z řad studentů FVZ.

Mezi disciplínami se objevily typicky vojenské aktivity, jako je střelba, hod granátem na cíl, běh v plynové masce a s plnou polní, první pomoc, slaňování, překonávání vodní překážky, práce s mapou, překážková dráha a mnoho dalšího.

V kategorii normal zvítězila družstva „Cukroušci“, „Poker face“ a „Estrogen team“, v kategorii hard pak „Dream team“ (FTVS UK), „Skoro a málem“ (AČR) a „(P+J) na druhou“ (LF UK HK). Na stupních vítězů se objevili i studenti FVZ, konkrétně rotmistryně Lucie Pravdová, rotmistr Tomáš Szó, desátník Přemysl Domkář, desátnice Jana Poláková a desátník Tomáš Peták. Vyhlášení proběhlo v Music clubu EVENT a na vítěze čekaly hodnotné ceny od sponzorů SPM Liberec, Adidas, Nike, Hiko sport, Český červený kříž, pivovarů Hradecký Votrok, Svijany a Primátor. Partnery akce byly Fakulta vojenského zdravotnictví v Hradci Králové a Nemocniční základna Hradec Králové.


Autor: Jakub Kupec​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa