Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyhodnocení soutěže studentské tvůrčí činnost na Fakultě ekonomiky a managementu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Vyhodnocení soutěže studentské tvůrčí činnost na Fakultě ekonomiky a managementu

Počet shlédnutí: 226

14.5.2013 • Studentská tvůrčí činnost je na Univerzitě obrany významnou součástí vzdělávacího procesu. Je jednou z hlavních forem systematické práce s nadanými a talentovanými studenty a motivačním nástrojem k rozvoji samostatné tvůrčí práce všech studentů. Studenti mají každý rok možnost předvést své schopnosti na Vědecké konferenci studentů Fakulty ekonomiky a managementu. Letošní ročník se konal ve čtvrtek 9. května 2013. 

Studentské práce byly prezentovány v jedné společné sekci. Celkem se konference zúčastnilo 15 studentů s pracemi zejména z oblasti ochrany obyvatelstva a vojenského managementu. Jedním ze studentů byl kadet Vojenské akademie pozemních sil v rumunském městě Sibiu, který v letním semestru akademického roku 2012/2013 studuje na Fakultě ekonomiky a managementu v rámci programu Erasmus a zpracovává zde svou bakalářskou práci.

Vědeckou konferenci studentů zahájil proděkan pro vědeckou a výzkumnou činnost podplukovník Dr. habil. Ing. Pavel Foltin, Ph.D. Členové komise se ve svém hodnocení zaměřili na hodnocení kvality, odbornou úroveň a výsledky jednotlivých prací. Dalším kritériem byl přínos pro rozvoj studijního oboru, aktuálnost pro vojenskou a celospolečenskou praxi, úroveň prezentace a prezentovaných znalostí z řešené problematiky. Komise přihlížela i k přesvědčivosti jednotlivých vystupujících, schopnosti argumentovat a obhájit své názory, postupy a předložené výsledky práce. 

První tři nejlepší studenti obdrželi z rukou děkana Fakulty ekonomiky a managementu plukovníka Ing. Vladana Holcnera, Ph.D., diplomy. Na prvních třech místech se umístili:

1. místo rtn. Bc. Marek Panák se soutěžní prací „Situační značky a schémata praporního úkolového uskupení ve vybraných taktických činnostech“.

2. místo Bc. Markéta Přibylová se soutěžní prací „Škodliviny vznikající při bytových požárech“.

3. místo Radmila Hájková se soutěžní prací „Preppers“.

I v letošním roce se potvrdila u většiny soutěžících velmi dobrá úroveň předložených prací a rovněž schopnost talentovaných studentů efektivně přispívat k celkovému rozvoji oblasti vědy a výzkumu na fakultě. Účast v soutěži rovněž  umožnila studentům získat další zkušenosti, které mohou využít při obhajobách svých bakalářských a magisterských prací. Získané poznatky mohou být inspirativní a motivující pro jejich další samostatnou tvůrčí práci.

Autor: Hana Vlachová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa