Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
MŠMT poskytne prostředky na rozvoj Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

MŠMT poskytne prostředky na rozvoj Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 539

26.4.2013 • Ve středu 24. dubna 2013 podepsaly náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Eva Bartoňová a náměstkyně ministra obrany pro personalistiku Mgr. Lenka Ptáčková Melicharová, MBA, dohodu o víceletém meziresortním převodu peněžních prostředků určených na rozvoj a obnovu materiálně technické základny Univerzity obrany.

Na základě předchozích jednání a návrhů investičních záměrů, které předložila státní vysoká škola Univerzita obrany v rámci programu rozvoje a obnovy materiálně technické základny veřejných vysokých škol, MŠMT schválilo na roky 2013 až 2016 přidělení peněžních prostředků pro Univerzitu obrany ve výši 35 milionů korun. Dotace finančních prostředků poslouží k podpoře vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti probíhající na Univerzitě obrany ve vztahu k civilním studentům.

„Ministerstvo obrany oceňuje a váží si spolupráce s Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy. Dnešním dnem byl deklarován společný zájem rozvíjet aktivity na poli univerzitního školství v posádce Brno. Jsem přesvědčena, že Univerzita obrany využije finanční prostředky efektivním způsobem, který napomůže k zlepšení aktuální situace v oblasti aktivit zejména civilních studentů,“ uvedla náměstkyně ministra obrany pro personalistiku Lenka Ptáčková Melicharová. 

„Podpisem dohody bylo završeno naše dlouholeté úsilí o získání prostředků na rozvoj Univerzity obrany z rozpočtu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Převod peněžních prostředků částečně napomůže resortu obrany budovat Univerzitu obrany jako jedinečnou vzdělávací a vědecko-výzkumnou instituci v oblasti obrany a bezpečnosti státu,“ uvedl po podpisu dohody rektor-velitel Univerzity obrany plukovník prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D.

Prostředky poskytnuté z MŠMT budou použity zejména k rekonstrukci a modernizaci stávajících vzdělávacích kapacit, knihoven, administrativního zázemí činnosti univerzity, infrastruktury informačních a komunikačních technologií, přístupů k informačním zdrojům a vědeckým informacím, včetně obnovy a pořízení nového strojního a přístrojového vybavení. Část prostředků bude investována do rekonstrukce a modernizace internátů, sportovišť a stravovacích zařízení. 

Podpisu dohody na ministerstvu obrany byli také přítomni zástupce náměstkyně ministra obrany pro personalistiku – personální ředitel MO Mgr. Petr Vančura, ředitelka odboru investic MŠMT Ing. Yveta Kurfürstová a kvestor Univerzity obrany plukovník gšt. Ing. Milan Lauber.

 

Autor: Pavel Pazdera​, foto: Olga Haladová, army.cz   

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa