Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
UO pořádala přebor AČR ve sportovním lezení

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

UO pořádala přebor AČR ve sportovním lezení

Počet shlédnutí: 369

24.4.2013 • Obout lezečky, zacvakat sedák, vysušit ruce magnéziem. Tak se na svou cestu po pestrobarevných chytech ke stropu tělocvičny připravovali soutěžící armádního přeboru ve sportovním lezení, který se uskutečnil ve dnech 18. a 19. dubna 2013 na lezecké stěně Rajče v brněnské Kounicově ulici. Již 19. ročník přeboru AČR ve sportovním lezení zahájil zástupce rektora Univerzity obrany plukovník gšt. Josef Trojan, který zmínil historii tohoto závodu a popřál závodníkům mnoho úspěchů.

Náročné kvalifikační, semifinálové a finálové cesty připravili organizátoři přeboru z Centra tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany, vedoucí instruktoři vojenského lezení v AČR podplukovníci David Ullrich a František Vaněček. Soutěžilo se ve dvou kategoriích (muži, ženy) a celkem se zúčastnilo 37 závodníků.

„Obtížnost kvalifikačních cest pro ženy se pohybovala kolem stupně 5c, pro muže 6a, semifinálové cesty pro ženy měly obtížnost okolo 6a, pro muže 6b/6c a finálové cesty pro ženy se pohybovaly v klasifikaci 6b, v mužské kategorii 7a/7b,“ řekl podplukovník Ullrich a dodal, že letos byla obtížnost cest o něco těžší než loni, neboť lezci na tom byli lépe výkonnostně a technicky.

Soutěžící se snažili podat maximální výkon, laicky řečeno, vyšplhat se co nejvýše. „Výkony byly vyrovnané, což dokládá také dělené druhé místo v přeboru UO mezi muži. Několikrát o umístění rozhodl jen rozdíl jednoho chytu,“ prozradil podplukovník Ullrich. Nejlepšího výsledku v kategorii muži dosáhl nadrotmistr Jan Čeřovský z Nemocniční základny v Hradci Králové. Na druhém místě skončil pedagog Univerzity obrany major Martin Jakl z Fakulty vojenského zdravotnictví a třetí místo obsadil četař Pavel Hrubý z Vojenského oboru Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha.

Mezi ženami zvítězila praporčice Hana Klimplová z Velitelství sil podpory Stará Boleslav. Na druhém a třetím místě skončily studentky Univerzity obrany, nadporučice Petra Kvapilová z Fakulty ekonomiky a managementu a rotmistryně Lucie Pravdová z Fakulty vojenského zdravotnictví. Na závěr přeboru byly úspěšným lezcům a lezkyním předány medaile a diplomy.


Ke stažení: Výsledky​


Autor: Markéta Malá​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa