Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací řízení na Fakultu ekonomiky a managementu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přijímací řízení na Fakultu ekonomiky a managementu

Počet shlédnutí: 115

23.4.2013 • V měsíci dubnu probíhaly na Fakultě ekonomiky a managementu Univerzity obrany přijímací zkoušky. Zájemci o navazující magisterský studijní program je absolvovali ve dnech 9. až 11. dubna 2013 a o týden později (15. až 19. dubna 2013) se konaly zkoušky do bakalářského studijního programu. Celkem bylo na FEM podáno 1158 přihlášek do bakalářského studia, 287 studentů se hlásilo do navazujícího magisterského programu. 

636 přihlášek do bakalářského studijního programu v jeho prezenční formě přestavuje srovnatelný zájem uchazečů jako v minulém roce. Přijímacích zkoušek se zúčastnilo 58 % přihlášených uchazečů ve studijním oboru Ekonomika obrany státu a 62 % ve studijním oboru Vojenský management, přičemž větší zájem byl o druhý jmenovaný obor. Úspěšnost uchazečů u přijímacích zkoušek byla 48 %. Uchazeči o vojenské prezenční studium vykonávali přijímací zkoušku z testu studijních předpokladů, testu z anglického jazyka a testu fyzické zdatnosti.

Do civilního studia v prezenční a kombinované formě a vojenského kombinovaného studia bakalářského studijního programu bylo podáno 522 přihlášek. Uchazeči o tyto formy studia vykonávali zkoušku z testu studijních předpokladů. Celkem se přijímacích zkoušek do bakalářského studijního programu zúčastnilo 71 % z přihlášeného počtu uchazečů, zkoušky splnilo celkem 50,2 % zúčastněných. Letos byl ze strany uchazečů o civilní studium bakalářského studijního programu největší zájem o moduly Ekonomika řízení lidských zdrojů, Bezpečnostní služby a Ochrana obyvatelstva.

Přijímacích zkoušek do navazujícího magisterského studijního programu se zúčastnilo 81 % z přihlášeného počtu uchazečů, přijímací zkoušky splnilo 94,4 %. Největší zájem byl o studijní moduly Ekonomika řízení lidských zdrojů a Ochrana obyvatelstva ve všech formách studia.

Přijímací zkoušky do bakalářského studijního programu se uskutečnily za řízení studijního referátu fakulty, Katedry ekonometrie, Centra jazykové přípravy a Centra tělesné výchovy a sportu. Přijímací zkoušky do navazujícího magisterského studijního programu proběhly v péči kateder, které garantují studium v jednotlivých studijních modulech.

 

Autor: Vladislav Vincenec​Jaroslav Holý​, foto: Markéta Malá​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa