Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na Univerzitě obrany byl založen Studentský klub AFCEA

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na Univerzitě obrany byl založen Studentský klub AFCEA

Počet shlédnutí: 715

17.4.2013 • V úterý 16. dubna 2013 bylo v Brně podepsáno Memorandum o spolupráci Univerzity obrany a České pobočky AFCEA v oblastech informatizace, krizového řízení, managementu a kybernetické obrany. K memorandu připojili své podpisy rektor-velitel Univerzity obrany plukovník prof. Bohuslav Přikryl a prezident České pobočky AFCEA Ing. Josef Strelec. 

„Česká pobočka AFCEA úspěšně spolupracovala s předchůdkyní Univerzity obrany, tedy Vojenskou akademií v Brně zejména na poli informačních a komunikačních systémů. Podpis memoranda představuje takový restart a počátek vyšší úrovně spolupráce i v dalších oblastech,“ uvedl prezident pobočky Josef Strelec.

Česká pobočka AFCEA (Armed Forces Communications & Electronics Association) je neziskovou a vzdělávací organizací, jejímž posláním je vytváření profesionálního fóra pro vedení dialogu mezi odborníky reprezentujícími členskou základnu a zástupci silových resortů, státní správy a akademické obce České republiky. Pobočka byla založena před 20 lety a dlouhodobě svoji pozornost zaměřuje do oblasti podpory rozvoje informačních a komunikačních technologií ozbrojených sil. Česká pobočka AFCEA je součástí organizace AFCEA International, která vznikla v roce 1946 v USA. V současné době tato mezinárodní asociace sdružuje více než 35 000 individuálních a přes 2000 kolektivních členů v 130 pobočkách po celém světě.

„Spolupráce s asociací AFCEA přispěje k rozvoji profesních schopností akademických pracovníků a studentů Univerzity obrany. V plánu je i realizace společných odborných projektů. Studenti univerzity se zapojí do programů Young AFCEA a AFCEA Student Club,“ zdůraznil rektor-velitel UO plukovník Bohuslav Přikryl. 

Na jednání představitelů Univerzity obrany a České pobočky AFCEA došlo také k založení Studentského klubu AFCEA na Univerzitě obrany. Jeho zakládajícími členy jsou studenti Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií. Patronem studentského klubu se stal proděkan pro vnější vztahy a rozvoj FVT plukovník doc. Vlastimil Malý, který je zároveň vedoucím katedry komunikačních a informačních systémů. Za prezidenta Studentského klubu AFCEA na Univerzitě obrany byl zvolen podplukovník Ing. Petr Hrůza, Ph.D., za viceprezidenty byli zvoleni rotná Bc. Jiřina Polcrová (FVT) a Lubomír Almer (FEM). Členství v klubu studentům UO přináší možnosti ucházet se o granty AFCEA International a České pobočky AFCEA, účastnit se mezinárodních studentských sympozií a pořádat odborné akce pod patronací asociace.

 

Autor: Pavel Pazdera​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa