Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zasedání redakční rady časopisu Obrana a strategie

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zasedání redakční rady časopisu Obrana a strategie

Počet shlédnutí: 54

15.4.2013 • V pátek 12. dubna 2013 se v Síni vědecké rady Univerzity obrany uskutečnilo první letošní zasedání redakční rady časopisu Obrana a strategie. Stěžejními body jednání byla příprava nového čísla časopisu, které vyjde 15. června tohoto roku, a debata nad perspektivami dalšího rozvoje časopisu.

Po zhodnocení obdržených autorských příspěvků a schválení vydání prvního letošního čísla vystoupil předseda redakční rady PhDr. Libor Frank, Ph.D. s krátkou prezentací, která byla zaměřena na dopady dokumentu „Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů“ na časopis Obrana a strategie. Uvedený dokument byl v únoru tohoto roku přijat Radou pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) a po schválení vládou České republiky bude určovat způsob hodnocení a publikování výsledků vědy, výzkumu a inovací v letech 2013 až 2015.

Členové redakční rady byli rovněž informováni o zahájení procesu aktualizace Seznamu neimpaktovaných recenzovaných periodik vydávaných v České republice, jehož součástí je od roku 2008 i časopis Obrana a strategie. Ten se mezitím stal součástí světové uznávané databáze ERIH (European Reference Index for the Humanities) a spadá již do prestižnější kategorie recenzovaných časopisů Jneimp, přesto redakce podnikla kroky k jeho zařazení na aktualizovaný Seznam.

V závěru jednání byli přítomní seznámeni s připravovanými změnami personálního obsazení redakce, dílčími kroky směřujícími k efektivnější propagaci časopisu a dalšími organizačními opatřeními.


Autor: Josef Kraus

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa