Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací řízení na Fakultě vojenských technologií

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přijímací řízení na Fakultě vojenských technologií

Počet shlédnutí: 255

15.4.2013 • Jako každoročně, tak i letos, probíhaly na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany přijímací zkoušky pro bakalářské a navazující magisterské studijní obory, a to ve dnech 8. až 12. dubna 2013. Celkem bylo podáno 744 přihlášek pro bakalářský studijní program, 161 přihlášek na navazující magisterskou nástavbu a 37 přihlášek do doktorského studijního programu.

Letos je ze strany nových uchazečů v rámci bakalářského studia největší zájem o obory Zbraně a munice, Bojová a speciální vozidla, Ženijní technologie a u oborů s elektrotechnickým zaměřením o obor Komunikační a informační systémy.

Uchazeči o prezenční vojenské bakalářské studium vykonávali zkoušku z matematiky, anglického jazyka a tělesné zdatnosti, uchazeči o civilní formu pouze zkoušku z matematiky. Zájemci o obor Vojenská chemie měli navíc zkoušku z chemie a nově absolvovali zájemci o obor Vojenská geografie a meteorologie zkoušku ze zeměpisu. Zájemci o vojenské navazující magisterské studium absolvovali zkoušku i z odborného základu. Přijímací zkoušky se tradičně uskutečnily v režii studijního referátu Fakulty vojenských technologií, daných kateder, Centra jazykové přípravy a Centra tělesné výchovy a sportu.

Pro zájemce a uchazeče o studium na FVT připravuje Katedra matematiky a fyziky na začátku roku test z matematiky nanečisto, díky němuž si mohou studenti vyzkoušet nanečisto přijímací zkoušku z matematiky. Letos, 23. února, se přijímaček nanečisto zúčastnilo přes 40 uchazečů a dalších 20 uchazečů ze Střední vojenské školy a vyšší vojenské školy MO z Moravské Třebové, kteří prováděli zkoušku přímo ve své škole. O tuto možnost přípravy je z řad studentů středních škol stabilní zájem.

Letos možná studenty zaskočilo počasí, každopádně přijímací zkouška z tělocviku se skládala ze dvou částí, sedy-lehy za minutu a běh na 12 minut. S požadovanými limity byli studenti předem seznámeni, stejně tak i u ostatních zkoušek.

Přijímacího řízení se účastní studenti z různých koutů republiky, o civilní formu studia mají zájem i studenti ze Slovenska. Dvacetiletý Petr, student gymnázia, pochází z východních Čech a velmi rád by studoval obor Zbraně a munice: „Vím, že je o tenhle obor obrovský zájem, ale naději neztrácím. Zkoušel jsem si doma počítat příklady do matematiky a zdálo se mi, že bych to mohl zvládnout. Angličtina bude snad v pohodě, a co se týče tělocviku, rád cvičím a běhám, takže v tom taky žádný problém nevidím. Každopádně uvidíme, jak jsem se díval a ptal kolem sebe, hodně z nás chce na tenhle obor.“

Výsledky přijímacího řízení, zdali byl uchazeč přijat či nepřijat, nejsou ještě samozřejmě známy. Ovšem, uchazeč si může ještě týž den, kdy prováděl přijímací zkoušky, přečíst na internetových stránkách Univerzity obrany, jaké má bodové hodnocení za jednotlivé zkoušky.

 

Autor: Jiřina Polcrová, foto: Markéta Malá​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa