Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyřazení absolventů odborného kurzu logistiky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vyřazení absolventů odborného kurzu logistiky

Počet shlédnutí: 185

3.4.2013 • Koncem března byl ukončen odborný kurz logistiky, který pořádala Katedra logistiky Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany pro příslušníky české armády. V dopoledních hodinách se konaly obhajoby závěrečných prací studentů před zkušební komisí a odpoledne proběhlo slavnostní vyřazení absolventů.

Osmitýdenní kurz byl určen pro absolventy Kurzu vyšších důstojníků logistických odborností. Tohoto v pořadí druhého běhu kurzu se zúčastnilo sedm důstojníků z útvarů a zařízení Armády České republiky a jeden zahraniční účastník – příslušník ozbrojených sil Slovenské republiky.

Účastníci odborného kurzu logistiky absolvovali čtyři týdny teoretické výuky na Katedře logistiky FEM, z čehož byl jeden týden věnován logistickým kalkulacím s využitím informačního systému NATO LOGFAS. V pátém týdnu se konaly přednášky lektorů z praxe v prostorách Sekce logistiky Ministerstva obrany v Praze, kde se posluchači kurzu mimo jiné setkali se všemi vedoucími funkcionáři logistiky AČR. Poslední tři týdny proběhly formou praktických zaměstnání u vybraných logistických útvarů a zařízení AČR, kde se účastníci kurzu seznámili s působností jednotlivých zařízení, systémem jejich plánování a řízení, včetně aplikovaných technologických procesů. Lektorské činnosti se zúčastnila i příslušnice ozbrojených sil Velké Británie.


Autor: Miroslav Pecina, foto: Markéta Malá​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa