Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na Univerzitě obrany byly slavnostně uděleny doktorské tituly

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na Univerzitě obrany byly slavnostně uděleny doktorské tituly

Počet shlédnutí: 475

29.3.2013 • Čtvrtek 28. března 2013 patřil na Univerzitě obrany v Brně k významným dnům nejen díky připomínce Dne učitelů. V hlavním sále Klubu Univerzity obrany na ulici Šumavská se uskutečnil slavnostní ceremoniál, v němž absolventi doktorských studijních programů Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií obdrželi vysokoškolské diplomy.

Promoce se uskutečnily za účasti rektora-velitele Univerzity obrany plukovníka prof. Ing. Bohuslava Přikryla, Ph.D., prorektora pro vnitřní řízení UO plukovníka gšt. Ing. Miloslava Bauera, Ph.D., prorektora pro vzdělávání a záležitosti studentů UO prof. RNDr. Zdeňka Zemánka, CSc., děkanů a proděkanů brněnských fakult, příslušníků jejich vědeckopedagogického sboru a rodinných příslušníků absolventů. Na Den učitelů se tak pro doktorské studenty Univerzity obrany završilo jejich několikaleté studijní úsilí.

Děkan Fakulty vojenských technologií plukovník doc. Ing. Libor Dražan, CSc., předal diplomy devíti studentům. Připomněl, že reputace univerzity a potažmo fakulty je dána především pověstí a skutečnou úrovní jejích absolventů. „Jsem přesvědčen, že během studií jste se mnohému naučili, a že si tedy z fakulty odnesete něco víc než jen diplomy, které za chvíli obdržíte. Mám na mysli hluboké znalosti z oborů, které byly předmětem vašeho studia, ale i schopnost tvůrčím způsobem získané poznatky rozvíjet a uplatňovat ve vaší každodenní praxi,“ řekl plukovník Dražan.

Děkan Fakulty ekonomiky a managementu plukovník Ing. Vladan Holcner, Ph.D. předal diplomy jednadvaceti absolventům své fakulty a popřál jim hodně úspěchů v jejich profesním a osobním životě. „Nejvyšší stupeň vzdělání však zdaleka neznamená nejvyšší metu na cestě poznání.  Tím, že jste úspěšně završili doktorské studium, jste prokázali nejen svoje předpoklady pro studium a samostatnou vědeckou práci. Prokázali jste zároveň svoji mimořádnou vytrvalost a píli, jakož i touhu po poznání,“ prohlásil děkan Holcner, který v projevu ocenil také podporu rodin studentů a samotné absolventy požádal, aby zachovali své alma mater přízeň.

Než byly obřady slavnostně zakončeny studentskou hymnou Gaudeamus Igitur, promluvili vybraní zástupci absolventů. Studenty Fakulty vojenských technologií reprezentoval major Ing. Martin Polášek, PhD., který své kolegy upozornil, že jedna etapa jejich života završením studia na Univerzitě obrany sice končí, ale jiná začíná. „Úspěšným dokončením našeho studia jsme se dostali zase na začátek naší cesty,“ řekl major Polášek. V zastoupení za absolventy Fakulty ekonomiky a managementu přečetl krátký projev rovněž podplukovník Ing. Jan Kyjovský, PhD., který poděkoval celému vědeckopedagogického sboru Univerzity obrany a ocenil profesionální podporu, kterou učitelé svým studentům po několik let poskytovali.


Fotogalerie:


Autor: Markéta Malá​​​​​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa