Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Praxe studentů bakalářského studia v Praze

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Praxe studentů bakalářského studia v Praze

Počet shlédnutí: 579

22.3.2013 • Ve dnech 11. až 15. března 2013 se pod metodickým vedením Ing. Aleny Bumbové, Ph.D. a Ing. Eduarda Bakoše, Ph.D. uskutečnila odborná stáž studentů bakalářského studia studijního oboru Bezpečnostní management. 

Realizovaná stáž představuje naplňování klíčových aktivit projektu evropského sociálního fondu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“ (CZ.1.07/2.2.00/15.0070), který je realizován v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Stáže také představují výrazný prvek pro získávání odborné způsobilosti.

Studenti modulu Ochrana obyvatelstva se během týdenní stáže seznámili s praktickými zkušenostmi realizace krizového plánování a všech dalších činností krizového managementu na Hasičském záchranném sboru v Praze. V průběhu týdne absolvovali řadu přednášek a dílčích odborných exkurzí např. v hasičské zbrojnici, prohlídkou krytu, seznámení s krizovým plánem a informačními systémy krizového řízení. Studenti měli také možnosti konzultovat své bakalářské práce s odborníky z praxe.

Studenti modulu Bezpečnostní služby uskutečnili týdenní stáž u soukromé bezpečnostní služby SECURITAS ČR, s. r. o. a rovněž absolvovali proškolení pod hlavičkou Asociace soukromých bezpečnostních služeb. V průběhu týdne byli postupně seznamováni s problematikou zajišťování fyzické bezpečnosti, ochrany objektů, osobních prohlídek apod. Studenti vyjadřovali své názory, postoje a stanoviska k možným adekvátním řešením modelových situací v souladu s příslušnou legislativou.

Cílem realizovaného projektu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“ (CZ.1.07/2.2.00/15.0070) je inovovat stávající systém vzdělávání a přípravy odborníků pro bezpečnostní systém státu prostřednictvím inovace studijního programu Ekonomika a management na Fakultě ekonomiky a managementu Univerzity obran. Projekt je zaměřen na komplexní přístup ke vzdělávání pro zájemce orientující se na bezpečnostní problematiku, kteří současně představují hlavní cílovou skupinu projektu. Ambicí projektu je přispět k zobecňování zkušeností a poznatků získaných v průběhu realizace projektu tak, aby se problematika bezpečnosti vnímala jako celospolečenská zodpovědnost.


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 

 ​




autor: Eduard Bakoš, foto: Alena Bumbová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa