Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Logistické cvičení FOURLOG 2013 v plném proudu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Logistické cvičení FOURLOG 2013 v plném proudu

Počet shlédnutí: 260

21.3.2013 • Druhá část logistického cvičení FOURLOG 2013, kterého se v těchto dnech účastní studenti vojenských vysokých škol z České republiky, Maďarska a Rakouska, proběhla v Budapešti.

Ve čtvrtek 14. března 2013 bylo v ranních hodinách zahájeno přemístění všech syndikátů z Rakouska do sousedního Maďarska. Cesta byla ztížena nepřejícím počasím, které zkomplikovalo dopravu po naší trase. Neobvyklá kalamita, která nás postihla, způsobila dopravní kolaps na mnoha místech Maďarska. Ovšem i přes ztížené klimatické podmínky jsme s úspěchem dorazili do maďarské základny v Budapešti, kde jsme po úvodní prezentaci a uvítání zahájili dle programu práci v syndikátech.

Naše činnost byla zaměřena zejména na přípravu logistického průzkumu, vlastní průzkum, zpracování hodnotících zpráv, implementaci získaných dat do informačního systému, plánování přesunů a přeprav. Práce probíhala v programu LogFas. Cvičení v Maďarsku vyvrcholilo prezentací výsledků studentských syndikátů před významnými představiteli jednotlivých armád.

Od 19. března 2013 studentské syndikáty působí již v Brně na Univerzitě obrany. Jejich činnost navazuje na maďarskou část cvičení, a to rekognoskací určených prostorů pro rozmístění jednotek logistiky, i na rakouskou část – návrhem rozvinování jednotek logistiky. Dnes cvičení pokračuje ve Vojenském výcvikovém prostoru Dědice.  Garantem cvičení na Univerzitě obrany je Katedra logistiky Fakulty ekonomiky a managementu.

 

Autoři: David Koš, Filip Balhar, foto: Pavel Pazdera a Markéta Malá​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa