Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti UO se účastní logistického cvičení FOURLOG 2013

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti UO se účastní logistického cvičení FOURLOG 2013

Počet shlédnutí: 70

14.3.2013 • V těchto dnech se koná mezinárodní logistické cvičení FOURLOG 2013. Jedná se o společné cvičení vybraných účastníků vojenských vysokých škol z České republiky, Maďarska a Rakouska. Univerzita obrany vyslala na cvičení celý třetí ročník studentů bakalářského studia modulů Logistika, Služby logistiky a Ekonomika vojenské dopravy, moduly patřící svým zaměřením pod studijní obor Ekonomika obrany státu a Katedru logistiky Fakulty ekonomiky a managementu.

V pondělí 11. března 2013 se ve Vídni uskutečnilo zahájení mezinárodního logistického cvičení FOURLOG za účasti tří zahraničních armád – Rakouska, Maďarska a České republiky. Oficiální zahájení proběhlo v dopoledních hodinách na nástupišti v prostorách rakouských kasáren. Během tohoto aktu velitelé jednotlivých armád vystoupili se svými uvítacími projevy, kde vyjádřili podstatu celého cvičení a popřáli studentům mnoho úspěchu při plnění stanovených úkolů. Ceremoniál byl doprovázen místní rakouskou vojenskou hudbou, která přispěla k atmosféře tohoto aktu a podtrhla významnost logistického cvičení.

Poté došlo k rozdělení účastníků do jednotlivých syndikátů, ve kterých jsou zastoupeny všechny tři národnosti. Zbytek dne se odehrával ve vnitřních prostorách, kde byli všichni seznámeni s námětem celého cvičení. Byl vidět značný pokrok v připravenosti prezentací jednotlivých vystupujících od minulého cvičení. A to nejen z hlediska dostatečných informací, ale i z hlediska množství podkladů, se kterými se následně pracovalo.

Se zadanými úkoly se všechny syndikáty vypořádaly bez větších problémů, potvrdilo se to i z jednotlivých vystoupení, při nichž vybraní zástupci prezentovali svoji práci. Následně byli pochváleni za připravenost a jejich aktivitu. Tento den byl zakončen příjemných zahajovacím večírkem, kde pro všechny zúčastněné bylo připraveno občerstvení a došlo k utužení mezinárodních vztahů.

V další dny probíhala praktická část logistického cvičení ve vojenském výcvikovém prostoru v Grossmittelu. Cílem bylo poskytnout zkušenosti s rozvinováním národních podpůrných prvků (NSE), především vytvoření zásobovacích míst pro PHM, proviant a munici. Činnost byla doplněna o pracoviště, která jsou spojena se zabezpečením prostoru rozmístění NSE.

Dnes cvičení pokračuje další fází v Maďarsku, kde činnost cvičících vyvrcholí prezentací výsledků studentských syndikátů před významnými představiteli jednotlivých armád.

 

Autoři: Tatiana Macháčová, Martina Neumannová, Pavel Pazdera​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa