Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Jednání řešitelů projektu revitalizace kasáren Šumavská

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Jednání řešitelů projektu revitalizace kasáren Šumavská

Počet shlédnutí: 954

12.3.2013 • Ve čtvrtek 7. března 2013 se na Univerzitě obrany uskutečnilo jednání řešitelů projektu s názvem Infrastruktura pro výuku spojenou s výzkumem ve strojních oborech studijního programu Vojenské technologie, který je realizován v rámci Evropského fondu pro regionální rozvoj a za pomoci operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Cílem projektu je revitalizace objektů Univerzity obrany v kasárnách Šumavská.

Pracovní jednání řídil hlavní koordinátor projektu plukovník prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., rektor-velitel Univerzity obrany. V první části jednání byly řešeny některé administrativní záležitosti spojené s projektem.

S aktuálním stavem realizace stavby přítomné seznámil Ing. Osvald Bumbálek z Odboru logistiky Univerzity obrany. Stavba postupuje v souladu s harmonogramem prací. Byla provedena kompletní rekonstrukce vytápění budov, zhotovena nová kotelna a plynová přípojka, namontovány veškeré rozvody, realizována injektáž zdiva budovy č. 9, statické zajištění budovy v prostoru budoucí tunelové střelnice, statické zajištění stropů v některých místnostech, svislá hydroizolace kolem budov včetně zateplení, vnitřní a vnější kanalizace, odvodnění nástupiště, osazení obrubníků a polovina sociálních zařízení je již v provozu. V současné době se provádí venkovní práce na zateplení a fasádě budov č. 9 a 9a, vnitřní omítky, betonují se podlahy v prvním podzemním podlaží a probíhá rekonstrukce zbývajících sociálních zařízení. 

V další části zasedání se realizační tým zabýval otázkami financování stavebních prací, 4. monitorovací zprávou schválenou MŠMT, výsledky interního auditu projektu za rok 2012 provedeného Odborem interního auditu MO a externího auditu projektu realizovaného nezávislým auditorem rovněž za období loňského roku. 

Hlavním cílem daného projektu je rekonstrukce objektů Univerzity obrany, které jsou stěžejní složkou infrastruktury pro vzdělávací a výzkumnou činnost strojních oborů studijního programu Vojenské technologie. Revitalizace starších budov č. 9 a 9a v kasárnách Šumavská vyřeší modernizaci specifických výukových a laboratorních fondů vybraných kateder Univerzity obrany. Zrekonstruovaný objekt bude následně sloužit k výzkumným a vzdělávacím účelům. 

Projekt je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj a ze státního rozpočtu České republiky, z kapitoly 307 – Ministerstvo obrany. Členy řešitelského týmu jsou pracovníci Univerzity obrany, Úřadu akvizic nemovité infrastruktury a odboru řízení organizací a dotací Sekce správy majetku Ministerstva obrany, Vojenské ubytovací a stavební správy Brno a Regionálního finančního odboru Brno.

 

 

Autor: Pavel Pazdera​

 
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa