Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vojenští přidělenci přednášeli v Kurzu Generálního štábu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vojenští přidělenci přednášeli v Kurzu Generálního štábu

Počet shlédnutí: 62

27.3.2013 • Ve středu 27. února 2013 navštívili pracovně Fakultu ekonomiky a managementu Univerzity obrany vojenští přidělenci působící na velvyslanectvích Spojených států amerických a Německé spolkové republiky v Praze.  Jednalo se o vojenského přidělence USA plukovníka Phillipa Janzena a přidělence obrany SRN podplukovníka gšt. Andrease Meistera.  Jejich cílová posluchačská skupina byli příslušníci 25. kurzu Generálního štábu armádního generála Tomáše Sedláčka. 

Vzácné hosty nejprve přivítal děkan Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany plukovník Vladan Holcner, který zůstal přítomen i po celou dobu přednášek.  Zahraniční vojenští přidělenci, v rámci svých samostatných prezentací, hovořili zejména o aktuálním stavu vlastních ozbrojených sil, hlavních úkolech, schválených obranných strategiích, plánovaných změnách ve struktuře a výzbroji vojsk, a také o očekávaných změnách v nasazení a působnosti svých armád v nejbližší budoucnosti. Na každou přednášku navazovala diskuse s příslušníky Kurzu Generálního štábu a akademickými pracovníky Katedry celoživotního vzdělávání FEM.

Tato návštěva byla hodnocena příslušníky Kurzu Generálního štábu jako zajímavé a užitečné setkání, které oboustranně napomohlo k hlubšímu poznání a pochopení všeobecných problémů a trendů, které musí naše armády řešit nebo jim společně čelit.

 

Autor: Jaroslav Průcha, foto: Pavel Pazdera

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa