Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Fakulta ekonomiky a managementu přivítala první skupinu zahraničních studentů programu Erasmus

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Fakulta ekonomiky a managementu přivítala první skupinu zahraničních studentů programu Erasmus

Počet shlédnutí: 116

15.2.2013 • Od 11. února 2013 začíná v rámci letního semestru na Fakultě ekonomiky a managementu studovat další běh studia zahraničních studentů. Fakulta uzavřela studijní dohody s celkem deseti zahraničními vysokými školami z Polska (4), Rakouska (1), Rumunska (1), Slovenska (3) a Švédska (1), čímž se zavázala poskytnout odborné vzdělání a pomoc při zpracování bakalářských prací 45 zahraničním studentům.

Z uvedených 45 studentů bude fakulta hostit 28 vojenských studentů (kadetů) z prestižních vojenských akademií jako je Vojenská akademie Marie Terezie (14) z rakouského Vídeňského Nového Města, Akademie pozemních sil Nicolae Balcescu (12) z rumunského Sibiu a Švédské univerzity národní obrany (2) ve Stockholmu.

Studenti budou rozděleni do čtyř studijních skupin podle typu studia. Pět slovenských studentů absolvuje studium v českém jazyce společně s českými studenty. Šest kadetů z Rumunska a dva kadeti ze Švédska přijedou zpracovávat své bakalářské práce. Zbytek studentů bude studovat ve dvou různých programech vyučovaných kompletně v anglickém jazyce.

Zahraniční studenti přijíždějí celkem ve čtyřech termínech od 11. 2. 2013 do 1. 4. 2013. V pondělí 11. února a v úterý 12. února proběhly tzv. „Admin Days“ pro první skupinu studentů. Studenti byli seznámeni s podmínkami studia na Univerzitě obrany, seznámili se s prací v informačním systému univerzity, dostali školení v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany, vyřídili si povolení ke vstupu do univerzitních objektů a průkazky do knihovny. Studenti fakulty, kteří se přihlásili jako tzv. patroni Erasmus, provedli zahraniční studenty po objektech univerzity a také jim ukázali centrum města Brna.

Fakulta ekonomiky a managementu přeje svým novým zahraničním studentům úspěch ve studiu i navazování nových přátelství a doufá, že studenti budou se svým pobytem v České republice spokojeni.

Autoři: Jaroslav Kozůbek, Hana Vlachová, foto: Hana Vlachová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa