Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Udělení čestného názvu 25. kurzu Generálního štábu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Udělení čestného názvu 25. kurzu Generálního štábu

Počet shlédnutí: 31

17.1.2013 • Počínaje 20. kurzem Generálního štábu se na Univerzitě obrany stalo tradicí přidělovat těmto kurzům čestné názvy po významných osobnostech české a československé vojenské historie, kteří se svým profesionálním i osobním postojem významně zasloužili o vznik a existenci českého státu, a to jak v dobách jeho budování či rozkvětu, tak i v časech dávné historie. Toto předsevzetí pramení z osobního přesvědčení příslušníků kurzů a jejich odhodlání vzdát hold a úctu vynikajícím jedincům naší historie.

V současné době je na Univerzitě obrany v běhu již 25. kurz, jehož příslušníci navrhli pojmenování po v minulém roce zesnulém armádním generálovi Tomáši Sedláčkovi, který právem patří mezi naše největší osobnosti odboje za druhé světové války a jež byl i po válce tvrdě perzekuován komunistickým režimem.

Na základě této žádosti, a laskavého svolení pozůstalých příslušníků rodiny pana generála, schválila komise vojenských tradic a symboliky při Vojenském historickém ústavu v Praze pro 25. kurz Generálního štábu čestný název „armádního generála Tomáše Sedláčka“. Při této příležitosti příslušníci kurzu navštívili rodinný hrob pana generála a položením smuteční kytice vzdali vojenskou poctu této nezapomenutelné osobnosti.


Autor: David Čep​, foto: Marek Jaroš

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa