Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurz třetího věku na UO zahájen

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Kurz třetího věku na UO zahájen

Počet shlédnutí: 29

15.1.2013 • V pondělí 14. ledna 2013 ve 14.00 hodin byl zahájen na hlavním sále Klubu UO další běh „Kurzu třetího věku“  (K3V), který je určen zejména pro bývalé zaměstnance Univerzity obrany, ale i pro jiné vojenské důchodce, kteří žijí v posádce Brno, a další zájemce z civilní veřejnosti . Na zahájení kurzu se navzdory kalamitnímu počasí dostavilo přibližně 30 účastníků, kteří trvale projevují živý zájem o aktuální dění ve vojenském životě a v technických i netechnických disciplínách spojených s armádou. 

Populárně naučnou formou budou účastníci v letním semestru absolvovat sérii deseti přednášek, zahrnujících širokou tematiku od řízení letového provozu, přes tělovýchovné aktivity doporučované ve vyšším věku až po postupy Policie ČR při vyšetřování trestné činnosti.

Slavnostního otevření kurzu se zúčastnil z pověření prorektora pro vzdělávání a záležitosti studentů vedoucí studijního oddělení podplukovník RNDr. Antonín Muller, CSc., který studenty přivítal a mimo jiné jim popřál v novém roce 2013 pevné zdraví. Seznámení s organizačními zásadami a plánovanými tématy pak provedl koordinátor K3V podplukovník Ing. Jaroslav Průcha, Ph.D. z Katedry celoživotního vzdělávání Fakulty ekonomiky a managementu UO. Poté již začala první přednáška, kterou prezentoval podplukjovník Ing. Jaroslav Jeřábek, Ph.D. na téma „Moderní systémy radiotechnického zabezpečení létání.“ 

Přednášky jsou volně přístupné pro širokou veřejnost, pokud vás jakékoliv téma zaujme, jste vítáni. Začátek bude vždy ve 14 hodin a to každé druhé pondělí. Přehled témat a plánovaných termínů K3V zde. Poslední přednáška bude 20.května 2013 a po jejím skončení budou předány certifikáty o absolvování K3V těm studentům, kteří budou mít zapsanou alespoň 70-ti procentní účast.


Autor: Jaroslav Průcha, foto: Zdeňka ​Dubová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa