Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO

Počet shlédnutí: 321

14.1.2013 • V sobotu 12. ledna 2013 pořádala Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany (FVZ UO) ve spolupráci s Lékařskou fakultou UK v Hradci Králové (LF UK) a Farmaceutickou fakultou UK v Hradci Králové (FaF UK) již tradiční den otevřených dveří pro potencionální zájemce o studium na této fakultě. 

V letošním akademickém roce se jednalo již o druhý termín dne otevřených dveří, kdy první termín se realizoval jednotně pro celou Univerzitu obrany 6. prosince 2012. Přestože v sobotu začalo mírně mrazivé počasí a zároveň probíhal i „prezidentský volební víkend“, našlo si cestu do Hradce Králové na tuto vojenskou fakultu více než 200 účastníků.

V dopoledním i odpoledním bloku byly naplánovány základní prezentace o fakultě, diskuze s vedením FVZ UO, zástupci partnerských fakult (LF UK a FaF UK) i se stávajícími studenty a nově i se zástupci Unie studentů a přátel FVZ UO a následně i exkurze na vybraná pracoviště. V průběhu úvodních prezentací byli zájemci seznámeni s možnostmi studia na naší škole i s podmínkami přijímacího řízení na jednotlivé obory a podmínkami vstupu do AČR. V následné diskuzi byly velmi otevřené dotazy nejen na vlastní studium na fakultě, ale i na následné profesní uplatnění, závazky vůči armádě a případnou možnost či nutnost účasti v zahraničních misích. Samostatným okruhem otázek byla oblast náročnosti základního výcviku před nástupem na Univerzitu obrany a reálnost využití volného času či největší úskalí při studiu.

Následnou exkurzi po vybraných pracovištích fakulty a zabezpečovali na vysoké odborné úrovni pracovníci jednotlivých kateder, ale skupiny zájemců při přesunech mezi těmito pracovišti doprovázeli studenti jednotlivých studijních programů FVZ, kteří v rámci ukázek následně prezentovali i vlastní ubytovací prostory. Přesuny mezi jednotlivými pracovišti byly využívány k pokračovaní diskuze a k získávání doplňujících informací a názorů od jednotlivých studentů.

S potěšením lze konstatovat, že den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO se letos vydařil. Úspěšnost nelze měřit jen vysokým počtem účastníků této akce, ale i spokojeností potencionálních uchazečů. Z více míst bylo při odchodu slyšet, že nejen podmínky studia na naší škole, ale i bezproblémové a zajímavé představení fakulty na tomto dni otevřených dveří jsou motivem k podání přihlášky na naši fakultu. 26 vyplněných a přímo podaných přihlášek v připravené počítačové učebně, kde byla zabezpečena i účast příslušníků Krajského vojenského velitelství pro nutné potvrzení registrace, svědčí o vysoké míře naplnění účelu dne otevřených dveří FVZ UO.  Pevně věříme, že i díky vydařenému dni otevřených dveří se nám v letošním roce podaří zachovat stoupající trend počtu uchazečů o studium na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany.


Autor: Miroslav Procházka

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa