Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany přilákala další zájemce o studium

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany přilákala další zájemce o studium

Počet shlédnutí: 90

11.1.2013 • Ve čtvrtek 10. ledna letošního roku se dveře Univerzity obrany otevřely všem středoškolákům zajímajícím se o studium na této škole. Posluchárny i areál brněnských kasáren v Šumavské ulici zaplnily stovky uchazečů. Možnosti studia zde prezentovaly Fakulta ekonomiky a managementu a Fakulta vojenských technologií. Její představitelé a vedoucí kateder profilových odborností poskytli zájemcům o studium základní informace o fakultách, otevíraných studijních programech a oborech, uplatnění absolventů, zabezpečení studentů a přijímacím řízení.

Na den otevřených dveří, který na této škole probíhá tradičně v prosinci a v lednu každým rokem, přišli jak studenti středních škol, tak i jejich rodiče a přátelé, aby se seznámili nejenom s možnostmi studia, ale také s prostředím školy. Potvrzuje to také středoškolačka Alena Vránová z Pardubic, jejíž rodiče se právě chystali prohlédnout si ubytovny studentů. Ta se zajímá o studium na Fakultě ekonomiky a managementu, a protože nemá jasno, jaký obor by chtěla studovat, od Dne otevřených dveří očekává, že se konečně rozhodne.

Uchazeči o studium, kteří se v průběhu Dne otevřených dveří rozhodli podat přihlášku k vojenskému studiu na Univerzitě obrany, mohli využít na místě také pomoci profesních poradců z Krajských vojenských velitelství Brno, Jihlava, Olomouc, České Budějovice a Ostrava. Této možnosti využil také Pavel Hlinovský studující 1. ročník civilního studia na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany obor zbraně a munice. „Hlásím se na stejný obor, ale ucházím se o vojenské studium. Od mala obdivuji vojáky a chtěl bych se stát jedním z nich,“ říká student, který má doma nachystanou už vlastní uniformu a aktivně se věnuje Military airsoftu, což je druh vojenského sportu podobnému paintballu.

O vojenské studium je zájem velký. Lákadlem pro uchazeče je totiž nejenom atraktivita některých oborů, ale také zajištění práce po škole, plat v průběhu studia a vojenské prostředí. Tohle také, kromě vztahu k vojenství, často uvádějí uchazeči, jež zavítají na Dny otevřených dveří. Myslí si to také gymnazista z Přerova, který neuvedl své jméno: „To, že by rodiče nemuseli platit za mé studium, je jedním z důležitých motivačních impulzů. Ale lhal bych, kdybych nedodal, že ve výběru této školy cítím také dobrodružství.“

Součástí nabídky studia na Univerzitě obrany byl také doprovodný program, v rámci kterého předvedli akční ukázky studenti Univerzity obrany ze skupin COMMANDOS a MUSADO MCS. Na prezentaci naší školy nechyběl ani pravý vojenský guláš, který byl pro některé návštěvníky univerzity milým překvapením.

 

Text a foto: Zdeňka ​Dubová​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa